Menu

Bekwamen

Is het thema werk en mantelzorg bespreekbaar gemaakt en zijn de faciliteiten en regelingen beschreven? Dan bent u op de goede weg. Maar er is meer, want hoe gaan leidinggevenden het gesprek aan met werkende mantelzorgers? En hoe bespreken werkende mantelzorgers hun zorgtaken met collega’s?

M-power
M-power staat voor Mantelzorg-power en voor 'empoweren': jezelf krachtiger en weerbaarder maken. Dit platform stimuleert werkende mantelzorgers zichzelf te empoweren met informatie en inspiratie, herkenning en erkenning, maar ook tips, tests en oefeningen.

https://www.mantelzorgpower.nl

Coaches binnen de organisatie
Binnen uw organisatie zijn mogelijk medewerkers die een achtergrond als coach hebben of die zich hier graag in willen ontwikkelen. Zij kunnen ingezet worden om uw medewerkers met mantelzorgtaken te ondersteunen en te coachen.

‘Ik ben buddy voor collega’s die werk en mantelzorg combineren. Als ervaringsdeskundige weet ik veel van het onderwerp af. Vaak gaat het erom dat iemand zijn of haar verhaal kwijt kan. Het aanhoren is gewoon heel belangrijk. Maar ik kan deze collega ook doorverwijzen naar intranet of wat vertellen over de verlofregelingen die er bestaan.’
Jacqueline Vergeest, mantelzorger Bayer